
میکروارگانیسم ها شامل انواعی از قارچها و باکتری هاست که برای تبدیل سریعتر بازمانده های آلی و تولید کمپوست مورد استفاده قرار می گیرند. کمپوست یک کود آلی و حاصل از مجموع تغییر و تبدیلهایی است که روی انواع بازمانده های گیاهی و جانوری در نتیجه توالی فعالیت گروههای مختلف میکروارگانیسم ها بوجود می آید به این ترتیب فرآورده این فرآیند میکروبی می تواند یک کود بیولوژیکی ( زیستی ) محسوب شود.
تولید کود آلی کمپوست بطریقه بیوتکنولوژیکی و از کلیه منابع آلی از جمله زباله های خانگی ، ضایعات کشاورزی ( باگاس نیشکر ، ضایعات پسته، چای و کاه و کلش غلات ، سبوس برنج و … ) و بازیافت فاضلاب های شهری و خانگی صورت می گیرد. در تولید آلی از اکتیواتورها یا تخمیر کننده های آلی استفاده می شود که شامل قارچهای جنس تریکودرها به عنوان عنصر تلقیح بر روی کمپوست و کود برگی است. گاهی از قارچها هومیکولا و آسپریلوس نیز به عنوان اکتیواتور استفاده می شود. این قارچها می توانند براحتی و به طور وسیع عمل تخمیر و تجزیه سلولز ، همی سلولز و لیگنین را انجام داده و تولید کمپوست بسیار مفید باشند.
باکتریهایی مانند سلولرموناس وسیتوناگا نیز در تهیه کمپوست موثر هستند. شیرابه زباله نیز تولید می شود که برای تقویت خاک و افزایش عملکرد گیاهان بطور معنی داری موثری است.
تهیه کمپوست از ضایعات کشاورزی نیز حائز اهمیت است به عنوان مثال اگر مقدار کلش برنج بطور متوسط حدود 5 تن در هکتار باشد با کمپوست کردن آن حدود 30 کیلوگرم ازت ، 5 کیلوگرم فسفر خالص ، 5 کیلوگرم گوگرد ، 75 کیلوگرم پتاسیم خالص و 250 کیلوگرم سیلیس در هکتار به خاک بر می گردد.- تولیدکنندگان نمونه
- لیست خدمات
-
- امور اراضي
- آب و خاک
- گالري تصوير
-
- آب و خاك به روايت تصوير
- اداره بهبود توليدات دامي به روايت تصوير
- ترويج به روايت تصوير
- توليدات گياهي به روايت تصوير
- امور اراضي به روايت تصوير
- دعاي باران به روايت تصوير
- مراسم تجلیل از تولیدکنندگان برتر سال 1393
- پیگیری درخواست/نامه
-
تعداد افراد آنلاین : 2 |
تعداد اعضای آنلاین : 0 |
بازدید این ماه : 1401 |
بازدید این هفته : 122 |
بازدید دیروز : 35 |
بازدید امروز : 64 |
بازدید کل : 249879 |
آخرین بروزرسانی: 1399/10/09
آدرس : آشخانه- خیابان شهید باهنر- مدیریت جهاد کشاورزی مانه و سملقان- تلفن : 32922514-058 دورنگار: 32924500-058-
E-mail: maneh@nkj.ir
Powered by : resaco.net